Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Οι special olympics, η φλόγα, η συγκίνηση, μια ωραία τελετή, μια βαριά προσβολή, η ανεπάρκεια, η υποστολή της σημαίας και η οργή...

Ήταν όμορφα, ήταν συγκινητικά και ήταν κατανυκτικά...
...είναι τιμή, είναι ευλογία και είναι καμάρι να ξεκινά η φλόγα της πίστης της αγάπης και της ελπίδας από μια μικρή και ξεχασμένη πόλη σαν τις Φέρες.
Η φλόγα, που μαζί με  το ολυμπιακό πνεύμα, φωτίζει την δύναμη της ψυχής και της θέλησης των αθλητών των special olympics και θα ταξιδέψει σ' όλη την Ευρώπη το μήνυμα της ανθρωπιάς, ξεκίνησε από τ' άσβεστο καντήλι της δικής μας Κοσμοσώτειρας!
Ήταν μιά μεγάλη μέρα και ήταν μιά ωραία και συγκινητική τελετή... 



.
Κι ενώ στις Φέρες όλα πήγαιναν καλά, η τελετή προχωρούσε όπως είχε σχεδιαστεί, οι επίσημοι χαμογελούσαν, οι πολίτες χειροκροτούσαν, οι κάμερες κατέγραφαν, την ίδια στιγμή, στο Δέλτα του Έβρου ξεκίναγε ένας πρωτόγνωρος και εντελώς απρόσμενος καυγάς...
Το χρονικό της ξεφτίλας έχει ως εξής:
Στο πρόσφατα, πάρα πολύ όμορφα, εξωραϊσμένο λιμανάκι, μπροστά στο αναψυκτήριο, γίνονται οι τελευταίες ετοιμασίες για την υποδοχή και περιήγηση της φλόγας..
Υδροφόρες του Δήμου καταβρέχουν τον μόλις προ διημέρου ξυμένο και ισιωμένο δρόμο ώστε να μη σηκώνεται σκόνη από τη διέλευση των οχημάτων...

(αν αυτό το ξύσιμο γινόταν μια φορά το μήνα, τους προηγούμενους τρεις μήνες, αν αυτό το βρέξιμο γινόταν μια φορά τη μέρα, τα μεγάλα τουριστικά γραφεία θα συνέχιζαν να στέλνουν τα λεωφορεία τους και οι τουρίστες δεν θα είχαν πάψει να επισκέπτονται το ανατολικό Δέλτα. Το τουριστικό κέντρο του Δήμου Φερών δεν θα είχε απαξιωθεί και δεν θα είχε καταντήσει -από πλευράς επισκεψιμότητας- στο σημερινό χάλι)
Αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα, γιά το οποίο θα κάνουμε κουβέντα στο άμεσο μέλλον.
.
Γυρνάμε λοιπόν στα προχτεσινά. Στο αναψυκτήριο κάποιοι από τους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στο Δέλτα πίνουν τον καφέ τους. Ανάμεσά τους κι ένας από τους βαρκάρηδες του ΤΚΔΦ (Τουριστικό Κέντρο Δήμου Φερών), που θα έπαιρνε μέρος στην περιφορά της φλόγας.
Στην είσοδο του καταστήματος υπάρχουν δύο ιστοί, που πάνω τους πάντα κυματίζουν η Ελληνική σημαία και μία άλλη με το έμβλημα του Δήμου Φερών.
Ξαφνικά εμφανίζεται ένας υπάλληλος της δημαρχίας, ο οποίος αφού υποστέλλει τη σημαία του Δήμου και την αντικαθιστά με αυτή των special olympics, αρχίζει να κατεβάζει την Ελληνική σημαία.
Στην ερώτηση, εκ μέρους των παρευρισκομένων, γιατί το κάνει αυτό, απαντά πως έχει εντολή να την αντικαταστήσει με την σημαία της Πολωνίας!
Εξαγριωμένοι οι ντόπιοι του λένε πως δεν θα επιτρέψουν να συμβεί κάτι τέτοιο, πως η σημαία αποκλείεται να κατεβεί από το κέντρο του Δέλτα  και απειλείται σύρραξη. Προτείνουν να αναρτηθεί η Πολωνική σημαία κάτω από την Ελληνική ή μαζί με την σημαία των special olympics.
Ο υπάλληλος της δημαρχίας επικοινωνεί με προϊστάμενό του και παίρνει εντολή να προχωρήσει στην αλλαγή. Οι ντόπιοι το απαγορεύουν και τα πνεύματα έχουν οξυνθεί επικίνδυνα.
Και τότε ο προϊστάμενος του υπαλλήλου ζητά την συνδρομή της αστυνομίας. Οι αστυνομικοί επεμβαίνουν, αρνούνται όμως να κατεβάσουν την Ελληνική σημαία αλλά απωθούν τους διαμαρτυρόμενους, ώστε ο υπάλληλος να ολοκληρώσει την αποστολή του.

Ο βαρκάρης του ΤΚΔΦ παίρνει τη βάρκα του και φεύγει, αρνούμενος να πάρει μέρος στην τελετή.
Οι κάτοικοι είναι εξοργισμένοι και η ομαλή εκτέλεση των προγραμματισμένων εκδηλώσεων κρέμεται από μιά κλωστή.
Στη γη της ουτοπίας, οι Έλληνες αστυνομικοί φυλούν μιά ξένη σημαία, στην τελευταία άκρη της Ελλάδας, λίγες εκατοντάδες μέτρα από τα σύνορα με την Τουρκία...
.
Φτάνει η πομπή με τους επίσημους, τους αθλητές και τους φρουρούς της φλόγας...
Η τελετή εξελίσεται ομαλά...
.
.
...με αποκορύφωμα τη μεταλαμπάδευση της φλόγας από βάρκα σε βάρκα
.

.
.
Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν κι όλα πήγαν καλά, όλοι είναι ευχαριστημένοι, κανείς δε φαίνεται να πήρε χαμπάρι τι έγινε νωρίτερα, κανείς δε φάνηκε να πρόσεξε την απουσία της σημαίας.
Οι επίσημοι, οι κάμερες και οι αθλητές φεύγουν, η φλόγα παίρνει το δρόμο για το μακρινό της ταξίδι...
.
Η ζωή μας επιστρέφει στους κανονικούς της ρυθμούς και η σημαία μας στον ιστό της...
Όμως μια πίκρα έμεινε στο στόμα μας. Και τούτη τη φορά δεν θα την κρατήσουμε. Θα τη βγάλουμε, να μάθει ο κόσμος τα ρεζιλίκια. Κανονικά θα' πρεπε να' χουμε φύγει όλοι οι βαρκάρηδες, μαζί με το Χρήστο το Σαρηγιαννίδη (που κάπου στο βάθος της ψυχής μου αισθάνομαι πως τον πρόδωσα), να μην έχουν βάρκες να κάνουν την εκδήλωση. Μα αν το κάναμε, θα ρεζιλευόμασταν όλοι, θα ρεζιλευόταν ο τόπος μας. Με την παραμονή μας, η ξεφτίλα έμεινε στους λίγους, τους ελάχιστους, τους ανεπαρκείς, σ' αυτούς που λησμόνησαν πως γι' αυτό το πανί, πριν λίγα χρόνια, κάποια παληκάρια έχασαν τη ζωή τους στα ξεράδια που λέγονται Ίμια. Όχι δεν είμαστε εθνικισταράδες, εκτός κι αν εθνικιστής είναι όποιος αγαπάει τον τόπο του. Μα ζούμε στα σύνορα. Κι οι άνθρωποι των συνόρων, όλων των συνόρων της γης, έχουν ένα αλλιώτικο δέσιμο, ένα διαφορετικό δεσμό με τα σύμβολα της πατρίδας τους...
Δεν τελειώνει εδώ το θέμα. Δεν θα το αφήσουμε να τελειώσει. Γιατί έρχονται εκλογές. 
Κι όποιος παίζει με το Δέλτα, όποιος προσβάλλει τους ανθρώπους του, όποιος δεν είναι άξιος να κάνει τη δουλειά του σωστά κι όποιος δεν σέβεται τη γαλανόλευκη θα φάει μαύρο.
.
Γιώργος Αποστολόπουλος

19 σχόλια:

  1. Είπα και εγώ...τόσο τέλεια όλα, δεν μπορεί να είμαστε στην Ελλάδα.
    Άβυσσος το μυαλό των αρχόντων.
    Υπομονή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητε Γιωργο Αποστολοπουλε, δεν καταλαβαινω τον λογο υποστολης της ελληνικης σημαιας ΜΑΣ! Το ξεπουλημα καλα κρατει! Και μετα αγωνιζομαστε για την διαφυλαξη των συνορων μας ενω οι ''δικοι'' μας, μας πουλησαν, μας πουλανε και θα συνεχισουν την ξεφτυλα την παραχωρησης των συνορων που εσεις εκει οι ''ακριτες'' βαστατε ελληνικα! Για πια Ελλαδα κρατατε οπλα εκει? Για πια Ελλαδα ειστε φρουροι των συνορων μας? Για πια Ελλαδα που θλει να σας εξοστρακισει απο εκει που ζειτε χρόνια ταχαμ' για το οτι δεν εχετε πολεοδομικες αδειες για τις καλυβες σας? Για πια Ελλαδα Γιωργο? Για πια Ελλάδα????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κρατήστε γερά ακρίτες μας!

    Εύχομαι να μην ήσασταν ξεχασμένοι,να νιώθετε αποκομμένοι από το κωλόκρατός μας το πληγωμένο!

    Να είσαι καλά πατριώτη Γιώργο Αποστολόπουλε!

    Τέτοιους Έλληνες χρειάζεται το έθνος μας!

    Να απεξαρτηθεί όμως από τους προδόταρους υπαλληλίσκους που στο όνομα των 1000€ που παίρνουν,έχουν το θράσος και ακουμπούν το τίμιο ελληνικό πανι!

    Κρεμάλα στις κουφάλες τους εβραιοεντολοδοχους!

    ΥΓ:Γιατι τη σημαια της Πολωνιας ομως;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο παπουλης μου εφτασε με το 542 ταγμα ευζωνων υπο τον Πλαστηρα εξω απο την Αγκυρα.Παιδακι στα γονατα του μου ελεγε οτι Η ΣΗΜΑΙΑ ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΕΛΛΕΤΑΙ ΠΟΤΕ.Ο σημαιοφορος την κρατα με τιμη και ας ξερει οτι ειναι στοχος.Και αν χτυπηθει, αμεσως αλλος παιρνει τη θεση του γιατι πρεπει να ειναι παντα ορατη απο το στρατευμα.Στις μερες μας,οταν ο φιλος και συμμαχος, προεδρος γειτονικης χωρας ηρθε στην Αθηνα δεν κατεθεσε ως οφειλε στεφανι στον Αγνωστο Στρατιωτη εν αντιθεσει με τους δικους μας που το επραξαν στην Αγκυρα αλλα δεν εγινε και επαρση της σημαιας στην Ακροπολη εκεινη την Παρασκευη ,ισως για να μην προσβαλλουν την αισθητικη του υψηλου καλεσμενου τους επειδη τον δεξιωθηκαν στο Διονυσο,ακριβως απεναντι.Οσο για την πολωνικη σημαια ,το ονομα Μινεικο σου λεει τιποτα?Εικασιες βεβαια κανω ο αφελης.Τα χειροτερα παντως ερχονται και μακαρι να βγω ψευτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΡΕ ΠΡΟΔΟΤΗ ΥΠΑΛΛΗΛΕ ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΥΣΕΣ ΤΟΝ ΑΡΧΙΠΡΟΔΟΤΗ ΤΟΝ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟ ΣΟΥ ? ΘΕΛΩ ΟΜΩΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΛΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΟΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑ . ΓΙΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΜΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΣΤΑ ΒΡΟΜΙΚΑ ΚΟΥΛΟΧΕΡΑ ΣΟΥ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΠΟΥΣΤΟΠΡΟΔΟΤΗ ΤΟΝ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟ ΣΟΥ ΝΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΔΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΝΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΠΝΙΓΕΙΣ ΣΤΑ ΝΕΡΑ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟ ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΔΟΣΕΣ . ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΠΡΟΔΟΤΕΣ . ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΚΡΟΓΚΙΚΑΣ ΛΟΧΙΑΣ ΤΩΝ ΛΟΚ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ ΤΟ 1974 ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ .ΚΑΛΑΑΑΑΑΑ ΑΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΣΟΥ ΕΧΩΝΑ ΤΗΝ 45αρα ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ . ΠΡΟΔΟΤΗ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΡΧΙΠΟΥΣΤΟΠΡΟΔΟΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΗ . ΣΑΣ ΕΔΩΣΕ ΕΝΤΟΛΗ Ο ΕΓΓΟΝΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΩΝΕΖΑΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ??? ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΦΙΔΙΑ ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ ΒΡΟΜΟΚΟΥΝΟΥΠΑ . ΤΑ ΡΑΔΙΚΙΑ ΑΝΑΠΟΔΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΑΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ? ΜΕ ΤΡΕΛΑΙΝΕΙ Η ΣΚΕΨΗ ΝΑ ΞΕΡΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΤΥΣΩ ΔΗΜΟΣΙΑ.

    ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ.
    ΜΟΝΑΧΑ ΕΛΛΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ας γράψει κάποιος τα ονόματα των προδοτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Με τον προδοτη, πρωκτοσοφο Γεώργιος Μινέϊκο Τσάντ Παπανδρέου, γιός του Εβραίου Ανδρέα Ααρών Παπαντρέου, πολλα θα δουμε ακομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλά τι άλλο περιμένετε να πάθουμε?
    cummulus κοιμάσε όρθιος.
    Φυσικά σαν κι εσένα εκκατομύρια άλλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν πειραζει η Ελλαδα ειναι δοξασμενη μπορει να την ταπεινωνουν αλλα ο θεος την προστατευει,χωρια που εδωσε τα φωτα σε ολο τον κοσμο,χτιστηκε η Ορθοδοξια,αν δεν ειμασταν εμεις οι Ελληνες δεν θα υπηρχε Ορθοδοξια, η μονη αληθινη πιστη, αυτο αν ακουγετε καπως απλο δεν ειναι απλο, ο Θεος εγραψε τον λογο του στην αρχαια Ελληνικη ,εμεις πηραμε βαρια κληρονομια απο τον θεο και πρεπει παντα να το τιμαμε ως Ελληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. τα στοιχεια των << υπαλληλων >> ποια ειναι ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΠΡΟΔΟΤΗ ? ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ? ΤΟΣΑ ΑΤΟΜΑ ΗΤΑΝ ΠΑΡΩΝΤΕΣ ,ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΑΡΧΗΣΩ ΝΑ ΒΡΙΖΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΦΕΡΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ .ΥΓ. κε ΔΗΜΑΡΧΕ ΦΕΡΩΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΟ ΣΥΜΒΑΝ . ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ .Κε ΝΙΚΟ ΖΑΜΠΟΥΝΙΔΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΒΑΝ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ Ν. ΕΒΡΟΥ .ΑΠΟΡΩ ΠΩΣ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΠΑΡΩΝΤΕΣ ΣΤΟ ΣΥΜΒΑΝ ΑΦΗΣΑΤΕ ΕΝΑ ΣΚΟΥΛΙΚΗ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕ ΕΝΑΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΒΓΑΛΕΙ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΝΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΞΕΡΙΖΩΣΕΙ ΤΗ ΓΛΩΣΑ [Λ Ο Κ ] . ΑΠΑΝΤΕΣ ΩΡΑΙΟΙ ΘΕΑΤΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΑΜΑΚΙΑ . ΑΦΟΥ ΤΟΛΜΗΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΟΥΛΙΚΙ Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΕΙΡΗΝΗΣ , ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΝ ΚΑΙΡΩ ΠΟΛΕΜΟΥ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΕΚ ΠΑΡΑΔΡΟΜΗΣ [ΕΝ ] ΚΑΙΡΩ ΠΟΛΕΜΟΥ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή