Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Νίκος Ζαμπουνίδης: Φορέας διαχείρισης ποταμών.......ΓΙΟΚ!!!!


Το είπε πεντακάθαρα ο Νομάρχης: 
.
η Ειδική Υπηρεσία Ελέγχου Έβρου, ο φορέας διαχείρισης των ποταμών δηλαδή, που σκοπός του θα ήταν να συντονίζει φορείς και υπηρεσίες και να διαχειρίζεται πλημμυρικές καταστάσεις στο νομό μας, με σκοπό την αποφυγή καταστροφών και όπου χρειάζεται την καταβολή των αποζημιώσεων στους δικαιούχους, ήταν ακόμα μια υπόσχεση που δεν έμελλε να πραγματοποιηθεί.
Άλλη μια δέσμευση που έμεινε αδέσμευτη...
Μία ακόμα υπόσχεση απ' αυτές που δίνουν, κάθε φορά, οι πολιτικοί της Αθήνας, στον πλημμυρισμένο μας νομό και τους κατεστραμμένους του κατοίκους, κλαίγοντας με ψεύτικο δάκρυ πάνω απ' το πτώμα της ανάπτυξής μας. 
Μια ακόμη απ' αυτές τις υποσχέσεις που ξεχνιούνται προτού στραγγίξουν τα νερά απ' τον κάμπο....
.
Μόνο που... για τη δημιουργία του πιο πάνω φορέα, είχε δεσμευτεί ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ο πρωθυπουργός!!!
.
Οι συναρμόδιοι υπουργοί, υπέγραψαν, λέει, γιά την ίδρυσή του... αλλά το υπουργείο οικονομικών αρνήθηκε να δώσει τα λεφτά!!!
Γιά καρναβάλια στο Μοσχάτο και συναυλίες στην κάθε κολοπετινίτσα έχουν λεφτά.
Όταν δίνουν εκατομμύρια στις θολές ΜΚΟ γιά να μελετήσουν τις κουτσουλιές των γλάρων... έχουν λεφτά.
Για τον Έβρο όμως δεν έχουν λεφτά!!!
.
Την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010 γράφαμε σε τούτη δω τη σελίδα:
" Ήρθαν -και θά΄ρθουν κι άλλοι- γι΄άλλη μιά φορά και οι πολιτικοί μας. Γι΄άλλη μιά φορά χύθηκαν κροκοδείλια δάκρυα, γι΄άλλη μιά φορά μίλησαν γιά άμεση αποκατάσταση, γιά την ανάγκη συνεργασίας μεταξύ των τριών χωρών, έτσι που να λυθεί οριστικά το πρόβλημα....
...τα ίδια που μας είχαν πεί και πρόπερσι και πρίν πέντε χρόνια και πρίν εικοσιπέντε χρόνια, τα ίδια που λένε κάθε φορά και που ποτέ δεν πραγματοποιούνται." (όλη η ανάρτηση εδώ) 
.
Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε. Ελπίζουμε να μη μας επιβεβαιώσουν, ξανά φέτος, πλημμύρες σαν τις περσινές...
...έτσι που να μη χρειαστεί να ξανάρθουν οι ηγεμόνες και να μας τάξουν πάλι ψέματα, τώρα που πια δεν θά' χουμε νομάρχη να μας λέει την αλήθεια...
4 σχόλια:

 1. Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, για άλλη μια φορά...
  ο κύριος Παπανδρέου νόμιζε πως με τα "θα" χτίζονται τα αναχώματα.
  ο νομάρχης μας βέβαια ήξερε πως δεν είναι έτσι... αλλά ποιός τον ρώτησε;
  βλέπετε... δεν πηγαίνει στο ίδιο γυμναστήριο με τον "πρωθυπουργό"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΄΄Όταν δίνουν εκατομμύρια στις θολές ΜΚΟ γιά να μελετήσουν τις κουτσουλιές των γλάρων... έχουν λεφτά.΄΄
  ---------
  Εννοείτε ακριβώς αυτό που λέτε, ή εννοείτε ότι δεν αξίζει η προστασία των ζώων;
  Ποιες ΜΚΟ θεωρείτε ότι είναι θολές;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Με εξέπληξε διαβάζοντας (paremvasikomotini.blogspot.com) την ομιλία του υποψήφιου Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Παυλίδη στην εκδήλωση παρουσίασης του έργου του, κατά την 12ετή θητεία του, 1999-2010 ως Νομάρχη Ξάνθης, για το έργο που πραγματοποίησε και το συνέκρινα με το έργο του κ. Άρη Γιαννακίδη. Συμπέρασμά μου είναι ότι συνέκρινα ανόμοια πράγματα. Δεν βρήκα κάτι τις που από το έργο του κ. Γιαννακίδη, αντίθετα χαρακτηρίζεται από ανυπαρξία. Ενδεικτικά αναφέρω,
  Αντιπλημμυρικά δεν κατασκευάσθηκαν, οι πλημμύρες στη Ροδόπη είναι καθημερινότητα, τους αναδασμούς στη περιοχή τους ακύρωσε γιατί έτσι θέλανε κάποιοι της υπανάπτυξης, η υφαλμύρωση συνεχίζεται οι παραθαλάσσιοι οικισμοί καταναλώνουν υφάλμυρο πόσιμο νερό, Τα φράγματα Ιασίου και Ασκητών εδώ και 8 χρόνια ( από την εποχή Σταυρόπουλου) παραμένουν μισοτελειωμένα ,συνέκρινα όλους τους τομείς και δεν βρήκα σε κανέναν τομέα μα σε κανένα τομέα να έχει κάτι το αξιόλογο, για να πάρει μπροστά ο νομός Ροδόπης συντοπίτες και συντοπίτισσές μου.


  Επιγραμματικά ο κ. Παυλίδης ανέφερε:

  Η πολιτική για μας είναι δημιουργία, αποτέλεσμα προσφοράς στους πολίτες.

  * Σχεδιάσαμε και σχεδόν ολοκληρώσαμε ένα νέο οδικό και συγκοινωνιακό περιβάλλον. Μίκρυναν οι αποστάσεις. Αποκτήσαμε – ως Νομός – ένα από τα καλλίτερα οδικά δίκτυα στη χώρα. Ασφαλτοστρωμένους παντού. Ως τον πιο απόμακρο κατοικημένο οικισμό. Μετατρέψαμε το μεγαλύτερο μέρος του, ειδικά την πεδιάδα, σε μια κυριολεκτικά, «ανοικτή πόλη». Γκρεμίσαμε στην ορεινή περιοχή, χωρίς κραυγές, τα τείχη της απομόνωσης και τις μπάρες της υπανάπτυξης.
  * Κατασκευάσαμε αντιπλημμυρικά έργα που δεν έχουν προηγούμενο. Θωρακίσαμε τον τόπο.
  * Κάναμε αναδασμούς, περισσότερους απ’ όσους έγιναν τα προηγούμενα πενήντα (50) χρόνια.
  * Πρωτοπορήσαμε. Με νέες πρακτικές σταματήσαμε την, από δεκαετίες, υφαλμύρωση όλων σχεδόν των παράκτιων αγροτικών περιοχών, φέρνοντας νερά σε 110.000 και πάνω στρέμματα γης, αχρησιμοποίητα ή υποβαθμισμένα. Είναι ένα άγνωστο έργο, μεγάλης σημασίας. Ζωντανέψαμε αγροτικές περιουσίες.
  * Κάναμε φράγματα, κανάλια, αρδευτικά δίκτυα.
  * Παραδώσαμε – κατασκευάσαμε δεκάδες νέα σχολεία, περισσότερες από 400 σχολικές αίθουσες διδασκαλίας, που καλύπτουν πάνω από το 50% των αναγκών. Βάλαμε τέλος στην διπλοβάρδια.
  * Μετά από 10ετίες ξεκίνησε μια νέα εποχή για την Ξάνθη στον τουρισμό. Τολμήσαμε, εργασθήκαμε αποφασιστικά και κάναμε το Νομό νέο ελκυστικό τουριστικό προορισμό. Η Ξάνθη συγκαταλέγεται πλέον στους σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας. Τιμηθήκαμε γι’ αυτό, κατ’ επανάληψη, πανελλήνια. Δημιουργήσαμε έτσι, νέες προοπτικές, νέα εισοδήματα, θέσεις δουλειάς.
  * Προσθέσαμε αποφασιστικά στην πολιτιστική ταυτότητα του Νομού νέες δημιουργίες και σημεία αναφοράς. Δημιουργούμε στολίδια για την Ξάνθη και την χώρα. Ενδεικτικά:

  → Τον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης, το σπίτι του Μ.Χατζιδάκι, που οι εργασίες αποκατάστασης του διατηρητέου μνημείου βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη.

  → Το Μουσείο Καπνού. Αποκαταστάθηκε η καμένη καπναποθήκη και τελείωσε η κτιριολογική μελέτη.

  * Αναπλάσαμε, δώσαμε ποιότητα ζωής σε δεκάδες οικισμούς με δεκάδες χιλιάδες κατοίκους. Αλλάξαμε τον τόπο.
  * Οραματιστήκαμε, δρομολογήσαμε και εντάξαμε τη μελέτη για το μεγάλο περιβαλλοντικό έργο μεταφοράς και διανομής νερού από τον ποταμό Νέστο στην πεδιάδα της Ξάνθης για 242.000 στρέμματα, για την αποκατάσταση των υπόγειων υδροφορέων. Επί υπουργίας Αλ.Κοντού εντάχθηκε η κατασκευή του και δημοπρατήθηκε με 55 εκ. €.
  * Δώσαμε ώθηση, πιστοποιήσαμε, ενισχύσαμε, στηρίξαμε και πετύχαμε να αναγεννηθεί, από το 2000, το εθελοντικό κίνημα στο Νομό.
  * Κάναμε καίριας μορφής έργα για την ανάπτυξη της παραλιακής ζώνης.
  * Δημιουργήσαμε, για πρώτη φορά, την μονάδα καταπολέμησης κουνουπιών από το 1999.
  * Ανατρέψαμε τον επικοινωνιακό και πλήρη τηλεοπτικό αποκλεισμό στους οικισμούς της ορεινής περιοχής, εγκαθιστώντας τηλεοπτικούς αναμεταδότες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Nice work. I came across your blog while “blog surfing” using the Next Blog button on the blue Nav Bar located at the top of my blogger.com site. I frequently just travel around looking for other blogs which exist on the Internet, and the various, creative ways in which people express themselves. Thanks for sharing.

  ΑπάντησηΔιαγραφή