Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Πυρετός προετοιμασιών στο Δέλτα

Πυρετός προετοιμασιών στο Δέλτα του Έβρου, εν όψει της άφιξης της φλόγας των special olympics την ερχόμενη Δευτέρα...
...πυρετός πραγματικά!
Τα σκουπίδια μαζεύτηκαν, μπροστά από το αναψυκτήριο και καινούργιες εξέδρες (ράμπες) γιά εύκολη πρόσβαση στις βάρκες κατασκευάστηκαν στο λιμανάκι.
Τα άγρια χόρτα που έπνιγαν το χώρο κόπηκαν και μεταφυτεύουν γιαλγκίνια (αρμυρίκια)! Πολύ καλή σκέψη, θα ομορφύνει το μέρος.
Και κάτι όμορφες κατασκευές με κορμούς και χαλίκια φτιάχνονται, μάλλον γιά να χρησιμοποιηθούν σαν σκάλες...
 Και τα γκρέιντερ βγήκαν -επιτέλους- και ξύνουν το ανάχωμα! Εδώ θέλει λίγη προσοχή το πράμα. Με το ξύσιμο μόνο, δεν γίνεται δουλειά. Πρέπει να  βραχεί καλά το υλικό που βγάζει το γκρέιντερ και να πατηθεί μ' ένα μεγάλο οδοστρωτήρα. Διαφορετικά, το ίσιωμα του δρόμου δεν θα κρατήσει ούτε όσο χρειάζεται για να περάσει η φλόγα...
Με χαρά δέχτηκαν οι κάτοικοι του Δέλτα τις παρεμβάσεις που αναμφίβολα προσθέτουν στην αισθητική αλλά και τη λειτουργικότητα του χώρου.
"Επιτέλους μας θυμήθηκαν" σχολίασε κάποιος, "για τη φλόγα άραγε  ή που έρχονται εκλογές;"
Ένας άλλος έλεγε: "Ε ρε να γινόταν κάθε χρόνο special olympics... με χρυσά κουτάλια θα μας τάιζαν"
Το φοβερότερο ειπώθηκε από βετεράνο καλυβάρη: "Ότι δεν έκαναν εξήντα χρόνια γιά τους ντόπιους, το κάμανε σε έξι μέρες για τους ξένους. Και μόλις φύγουν οι κάμερες πάλι θα μας παρατήσουν".
...Τι να πούμε. Βουνό το δίκιο του, αλλά τα έργα γίνονται και σε μας θα μείνουν. Στο χέρι μας είναι να τα προσέξουμε και να τα συντηρήσουμε.
.
Γιώργος Αποστολόπουλος

1 σχόλιο: