Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΦΙΜΩΤΡΟ ΣΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ


Του Απόστολου Χρ. Αντωνάκη
.Με εκατοντάδες τηλεφωνήματα διαμαρτυρήθηκαν κυνηγοί αναγνώστες του Ελεύθερου Τύπου σχετικά με την δημόσια διαβούλευση –μέσω διαδικτύου- που αποφάσισε η υπουργός κ. Τίνα Μπιρμπίλη για τις Ζώνες Ειδικής Προστασίας, ξεκινώντας από τον Υμηττό.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες οι κυνηγοί χρήστες ηλεκτρονικών υπολογιστών ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση – πρόκληση της υπουργού ΥΠΕΚΑ, σχετικά με την δημόσια διαβούλευση περιοχών στις οποίες σχεδιάζεται να απαγορευτεί και η κυνηγετική δραστηριότητα. 
«Παγίδα»
Οι 300.000 Έλληνες κυνηγοί αν και θεωρούν την συγκεκριμένη μεθοδολογία παγίδα, επειδή ένα μικρό μέρος της κυνηγετικής οικογένειας είναι εξοικειωμένο με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ανταποκρίθηκαν αυθόρμητα στην συγκεκριμένη διαδικασία περιμένοντας να διαβάσουν στην ειδική ηλεκτρονική σελίδα και τις απόψεις τους.
Αυτό δυστυχώς δεν συνέβη καθώς από τις 24 Απριλίου το σύστημα δείχνει αδύναμο να δεχθεί μια μεγάλη και μαζική συμμετοχή, καθιστώντας την αξιοπιστία του προβληματική. Από την πλευρά των Ελλήνων κυνηγών εκφράζονται ανησυχίες για το ενδεχόμενοι οι απόψεις τους να περνούν από ειδικό «φίλτρο» μέσω των εντεταλμένων διαχειριστών της επίσημης ιστοσελίδας του ΥΠΕΚΑ.
Το θέμα του Υμηττού, ουσιαστικά, αποτελεί το πρώτο crash test της κ. Τίνας Μπιρμπίλη σχετικά με την απαγόρευση του κυνηγιού στις Ζ.Ε.Π. (υπό τη μορφή σχεδίου Π.Δ.) ώστε να αξιολογηθούν οι αντιδράσεις των κυνηγών και των οργανώσεών τους πριν αποφασίσει τις επεμβάσεις της σε ζωτικούς χώρους για την άσκηση του κυνηγιού στην ευρύτερη περιφέρεια της χώρας. 
Αν και την κ. Τίνα Μπιρμπίλη –σχετικά με τον Υμηττό- την απασχολούσαν αρχικά οι περιμετρικές πινακίδες κατά μήκος των περιφερειακών αυτοκινητόδρομων και όχι οι αποτεφρωμένες εκτάσεις του, καθώς και η ύπαρξη εκατοντάδων κεραιών ραδιοτηλεοπτικών σταθμών και κινητής τηλεφωνίας, εστίασε την προσοχή της σ’ ένα μικρό τμήμα του –στην πλευρά των Μεσογείων- όπου επιτρέπεται το κυνήγι.
Από την πλευρά τους οι κυνηγοί υποστηρίζουν ότι όπου ισχύει το καθεστώς άσκησης του κυνηγίου ορθώς επιτρέπεται, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία. 
Σε ό,τι αφορά την προστασία της άγριας πανίδας του Υμηττού οι κυνηγετικές οργανώσεις υποστηρίζουν ότι η ύπαρξη τους οφείλεται κυρίως σε δικές τους φιλοθηραματικές επεμβάσεις (συχνές απελευθερώσεις) αλλά και στην περιφρούρηση των απαγορευμένων περιοχών από τους φύλακες θήρας των κυνηγετικών συλλόγων.
Κατά συνέπεια, θεωρούν ότι τουλάχιστον αδικούνται, όταν χαρακτηρίζεται το κυνήγι ενοχλητικό και βλαπτικό για το περιβάλλον.
.

Από την εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ...
Προσοχή: Από το σώμα της εφημερίδας (σελ.20)
ΟΧΙ από το κυνηγετικό ένθετο.
Θα μου πείτε: έ και τι έγινε;
Να σας πώ. Δεν μιλάμε πιά γιά το κυνήγι μόνο. Μιλάμε για την Πατρίδα μας.
Μιλάμε γιά κατάλυση (κι ας ακούγεται βαριά η λέξη) της δημοκρατίας μας.
Μιλάμε για την ποιότητα της δημοκρατίας μας.
Μιλάμε γιά καταπάτηση κεκτημένων, με αγώνες και αίμα,δικαιωμάτων.
Δικαιωμάτων που μας τα κληροδότησαν παλιότερες γενιές οι οποίες πέρασαν από Γυάρο και Μακρόνησο για να τα κερδίσουν.
Μιλάμε για στέρηση του δικαιώματος της ελεύθερης έκφρασης, του ελεύθερου λόγου και της ισότιμης μεταχείρισης των πολιτών, εκ μέρους της πολιτείας 
Μιλάμε γιά μεθόδους και μεθοδεύσεις που νομίζαμε ότι έχουν εξαφανιστεί από την Ευρώπη.
Μιλάμε γιά κοροϊδία. Προσωπικά, το είχα γράψει απ΄την αρχή πως -το θέμα διαβούλευση- το θεωρώ στημένο και χαμένο εκ προοιμίου παιχνίδι.
 Δεν φανταζόμουν, δε μπορούσα να φανταστώ όμως ότι θα φτάνανε μέχρι εκεί. Ίσως και να μην ήθελα να το πιστέψω.
Τώρα πιά η αντίδραση και η αντίστασή μας φεύγει από τα στενά όρια του κυνηγού. Τώρα πιά αγωνιζόμαστε, σαν πολίτες, για την ελευθερία μας
Πρέπει πλέον να αντιδράσουμε σαν δημοκράτες των οποίων τα δικαιώματα καταπατά μιά ΜΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.
Έχει πάει αλλού το πράμα. Δεν έχει πιά να κάνει με το αν θα απαγορευτεί το κυνήγι στον Υμηττό ή άν θα κυνηγήσουμε στις 20 Αυγούστου ή ακόμα αν θα ξανακυνηγήσουμε γενικώς.
Μας κλείσανε το στόμα. μας φιμώσανε, μας απαγορέψαν να μιλήσουμε. 24 - 28/4/2010, στην ελεύθερη Ελλάδα, της ενωμένης Ευρώπης
Αρνούμαι να το δεχτώ και αποκλείεται να κάτσω φρόνιμος. Δεν θα αμυνθώ, θα επιτεθώ με όλους τους τρόπους και με όλα τα όπλα που μου δίνει το σύνταγμα και η νομοθεσία, Ελληνική και Ευρωπαϊκή.
Γιατί οι φασίστες, πίσω απ΄όποιο χρώμα κι αν κρύβονται, το ίδιο φασίστες είναι και οι εποχές των γύψων έχουν περάσει και δεν θα ξανάρθουν, όσο κι αν το θέλουν τα 
golden boys και greengirls της πολιτικής οικολογίας και της επαγγελματικής φυσιολατρείας, όσα spread-ηλεκτροσόκ και ΔΝΤ-Σκωτσέζικα ντούζ κι αν μας κάνουν οι ξεδιάντροποι που μαγαρίζουν τη λέξη "σοσιαλιστής" όταν τη χρησιμοποιούν είτε γιά να περιγράψουν τους εαυτούς είτε το γιαλαντζί «κίνημά» τους, που είναι τόσο κίνημα, όσο είμαι εγώ πιλότος μαχητικού.
Συχωρεμένε Αντρέα, αγαπημένε οδηγέ της νιότης μου... τι τρίξιμο θα κάνουνε τα κοκκαλάκια σου............
.
Συνάδελφοι το θέμα είναι πολιτικό. Και ο καθ΄ένας από μας πρέπει να αντιδράσει με βάση τις προσωπικές του δημοκρατικές ευαισθησίες.
 Μιλάμε γιά χούντα εδώ, έτσι πρέπει να την αντιμετωπίσουμε, έτσι πρέπει να αντιδράσουμε.
 Δεν θα προτείνω κείμενο. Ας κάνει ο καθ΄ένας αυτό που του λένε τα αντανακλαστικά και η συνείδησή του.
 Η απάτη που ονομάσανε "διαβούλευση" συνεχίζεται. Ο βιασμός της ελευθερίας μας συνεχίζεται.
Όμως, γιά τ΄όνομα του θεού, ξεκολλήστε από την άνεση του καναπέ.
Προ πάντων οι σοσιαλιστές. Κοιτάξτε, δεν είναι το ΠΑΣΟΚ αυτή η ομάδα του γυμναστηρίου που κυβερνά τη χώρα. Δεν έχει καμιά σχέση ούτε με το κίνημα ούτε με τις αρχές του.
 Στείλτε τα μηνύματα στους πολιτικύς της περιοχής σας, στον Πρόεδρο της δημοκρατίας, στην Υπουργό "και δημόσιας διαβούλευσης", στα ΜΜΕ που κάνουν πως δεν βλέπουν.
Κάτι πρέπει να κάνουμε και πρέπει να το κάνουμε μαζικά και δυναμικά.
Ξυπνάτε, μας γυψώνουν.
Γιώργος Αποστολόπουλος

1 σχόλιο: