Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010



   Τελικά έχουμε πολύ πλάκα εμείς οι κυνηγοί, φίλοι και συνάδελφοι. Βγήκε η νέα ρυθμιστική και στη στιγμή τα ξεχάσαμε όλα. Ή καμωνόμαστε πως δεν είδαμε – δεν ακούσαμε – δεν καταλάβαμε τίποτα.
   Το ξεκατίνιασμα συνεχίζεται ασταμάτητα. Φαγωμάρα, γκρίνια, μουρμούρα στα forums των κυνηγών, στα περιοδικά, στα καφενεία. Όπου τρείς καυγάς, όπου πέντε σύρραξη.
Όλοι ξέρουμε τα πάντα, όλοι κρίνουμε και κατακρίνουμε τους πάντες, όλοι ξέρουμε ποιος φταίει και όλοι βλέπουμε το φταίξιμο του αλλουνού. Για το δικό μας φταίξιμο ούτε σκέψη, ούτε λόγος. Αθώα περιστέρια εμείς.
   Εμείς που θυμόμαστε το σύλλογό μας μια φορά αρχές Αυγούστου όταν πάμε να θεωρήσουμε την άδεια κι άλλη μια στην κοπή της βασιλόπιττας, που δεν ξέρουμε πότε έγιναν οι τελευταίες εκλογές και ποιος είναι ο γραμματέας, ξαφνικά βγήκαμε όλο ορμή και αγανάκτηση να ζητήσουμε τα ρέστα.
  
Νισάφι πια, βαρέθηκα. Αν ο πρόεδρος του συλλόγου μας δεν κάνει σωστά τη δουλειά του, αν χρησιμοποιεί την «καρέκλα» για την κοινωνική ή την μελλοντική πολιτική του ανέλιξη, δε φταίει αυτός ούτε το 10% των μελών που τον ψήφισε. Φταίει το 90% που δεν πήγε να ψηφίσει (βαριά δουλειά, η παραλία ευκολότερη) και όλοι όσοι κρίνουν από μακριά αλλά υποψηφιότητα δεν έβαλαν ποτέ.
 Φταίμε εμείς που αφήνουμε τους ίδιους και τους ίδιους να κάνουν μόνοι τους παιχνίδι και μόνοι τους κουμάντο, να μετέχουν στα διοικητικά και συνδικαλιστικά μας όργανα άνθρωποι που έχουν να μυρίσουν μπαρούτη δεκαετίες ολόκληρες.
Φταίμε εμείς που δεν αλλάζουμε όσους δεν μας αρέσουν. Αλλά και να το κάνουμε, αν δεν αλλάξουμε τους εαυτούς μας πρώτα, αν δεν αρχίσουμε να μετέχουμε και να συμμετέχουμε, μαζικά, δυναμικά, διεκδικητικά, αν δεν πιέσουμε και δεν ελέγξουμε,  αν δε συσπειρωθούμε γύρω από τα σωματεία και τους εκπροσώπους μας, εκατό προέδρους να αλλάξουμε, ο κάθε επόμενος ίδιος με τον προηγούμενο θα είναι.
   Και του χρόνου, υποκριτές φίλοι μου, δεν θα έχουμε ούτε αντικείμενο για να γκρινιάζουμε. Γιατί δε θα΄χουμε κυνήγι και δε θα΄χουμε συλλόγους.
Και πριν με πείτε υπερβολικό, διαβάστε το δελτίο τύπου που εξέδωσε το υπουργείο περιβάλλοντος κ.λ.π. προσοδοφόρων δραστηριοτήτων, μαζί με τη νέα ρυθμιστική.
Διαβάστε το δελτίο τύπου… θα καταλάβετε…

Γιώργος Αποστολόπουλος   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου