Σάββατο 25 Ιουλίου 2009

ΤΡΟΧΑΙΟ ΜΕ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ


λαθροδιακινητες


Στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης νοσηλεύονται εκτός κινδύνου 13 λαθρομετανάστες και οι δύο διακινητές τους.

Οι τραυματίες -μεταξύ των οποίων και δύο παιδιά- έπεσαν θύματα τροχαίων, στις περιοχές Απαλού και Μάκρης σήμερα το πρωί, την ώρα που τους διακινούσαν στον Έβρο. Συγκεκριμένα, δύο αυτοκίνητα που κρίθηκαν ύποπτα για διακίνηση λαθρομεταναστών και παρακολουθούνταν από οχήματα της Αστυνομίας, ανέπτυξαν ταχύτητα προσπαθώντας να διαφύγουν προς διαφορετικές κατευθύνσεις, για να αποφύγουν τον έλεγχο.

Το πρώτο όχημα, στο ύψος του Απαλού Αλεξανδρούπολης, συγκρούστηκε διαδοχικά με τέσσερα ΙΧ που ήταν σταματημένα σε φωτεινό σηματοδότη, με συνέπεια να τραυματιστούν ο διακινητής οδηγός και επτά λαθρομετανάστες που επέβαιναν στο αυτοκίνητο.

Το δεύτερο όχημα, που κατευθυνόταν μέσω της Εγνατίας οδού στην Κομοτηνή, προσπάθησε να εξέλθει από κόμβο στο ύψος της Μάκρης αλλά λόγω της υπερβολικής ταχύτητας, ο οδηγός έχασε τον έλεγχο και ξέφυγε από την πορεία του, με αποτέλεσμα να ανατραπεί το όχημα και να τραυματιστούν οι έξι λαθρομετανάστες και ο οδηγός διακινητής που επέβαιναν σε αυτό.

Σύμφωνα με την προανάκριση, οι λαθρομετανάστες πέρασαν στη χώρα μας από τον ποταμό Έβρο, ενώ οι δύο διακινητές- δουλέμποροι, σύμφωνα με το νόμο 3386/2005 που τροποποιήθηκε πρόσφατα, αντιμετωπίζουν ποινές πολυετούς κάθειρξης.

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου