Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

Ασέβεια…


Πολλά ακούστηκαν και μεγάλοι καυγάδες ξέσπασαν με αφορμή την εμφάνιση της υπουργού περιβάλλοντος, κατά την ορκωμοσία της, ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας.

Οι μεν κατηγορούν την κ. Μπιρμπίλη για ασέβεια προς το πρόσωπο του προέδρου και το θεσμό της ορκωμοσίας, επειδή εμφανίστηκε φορώντας «trecking πατούμενο» και κουβαλώντας «εκδρομικό ταγάρι».

Οι άλλοι αντιτάσσουν το επιχείρημα ότι απλά ήταν ο εαυτός της, έτσι ντυνόταν πάντα, και πως είναι παλικαριά αυτό που έκανε.

Εντάξει, αν πάντα έτσι ντυνόταν, αν έτσι πήγαινε σε γάμους, βαφτίσεις και κοινωνικές εκδηλώσεις, αν έτσι ντυμένη πήγε στη βάφτιση του παιδιού της, τότε δεν υπάρχει ασέβεια.

Αλλού είναι η ασέβεια και τα ψιλοκουτσομπολιά δε μας αφήσανε να τη δούμε σε όλη της την έκταση.

Συχώρα με υπουργέ μου, αλλά είναι ασέβεια όταν αρνείσαι να συναντήσεις έναν κατ΄επανάληψη εκλεγμένο από το λαό εκπρόσωπο του, όταν μάλιστα αυτός είναι βουλευτής του κόμματος που σε διόρισε, επειδή έρχεται –κάνοντας σωστά τη δουλειά του- να σου μεταφέρει τις αντιρρήσεις των πολιτών της εκλογικής του περιφέρειας στα οικοτερτίπια των πράσινων φίλων σου.

Των πράσινων φίλων σου, που τους βάζεις στο υπουργείο σου από την πίσω πόρτα, τη στιγμή που ο λαός τους αρνήθηκε την είσοδο από την μπροστινή, πριν 50 μόλις μέρες.

Οι γραμματείς των υπουργείων, γενικοί και ειδικοί, όπως και οι σύμβουλοι των υπουργών ασκούν διακυβέρνηση.

Αν ο λαός της Ελλάδας ήθελε να δώσει ένα ποσοστό διακυβέρνησης στους οικολόγους πράσινους θα τους έβαζε στη Βουλή κυρία Μπιρμπίλη. Δεν το έκανε όμως. Παρά το ατέλειωτο «σπρώξιμο» από μέσα ενημέρωσης, μεγαλοδημοσιοβράχους, εταιρείες δημοσκοπήσεων κ.λ.π., οι φίλοι σου δεν τα κατάφεραν. Το πολύ μικρό –σε σχέση με το προβλεπόμενο και προσδοκώμενο- ποσοστό τους, αυτοί που κόπτονται για το περιβάλλον, το πήραν από τα μεγάλα αστικά κέντρα. Από αυτούς που θεωρούν περιβάλλον το θάλαμο αερίων της Β΄Αθηνών.

Ο κόσμος της επαρχίας, της υπαίθρου, οι άνθρωποι που ζουν όλη τη ζωή τους μέσα στη φύση, τους γύρισε την πλάτη. Αρνήθηκε να τους επιτρέψει τη συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων, κάτι που κάνετε σήμερα οι κυβερνώντες, γράφοντας στα παλιά σας τα παπούτσια το αποτέλεσμα της κάλπης. Αυτό είναι ασέβεια.

Ασέβεια και κουρέλιασμα κάθε έννοιας δημοκρατίας, είναι όταν κουβεντιάζεις για το κυνήγι μόνο με «βαμμένους» αντικυνηγούς, σε ένα τραπέζι από το οποίο απουσιάζει η άλλη άποψη. Ασέβεια απέναντι στους 300.000 νόμιμους Έλληνες κυνηγούς και στους χιλιάδες επαγγελματίες που ζουν απ΄αυτούς. Δεν υπάρχει πόλη χωρίς κυνηγομάγαζο, χωριό χωρίς «καφενείο των κυνηγών». Όλοι αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν δικαίωμα λόγου επειδή μια υπουργός, που δεν είναι καν εκλεγμένη, δεν τους γουστάρει ή συμβαίνει κάτι άλλο;

Ήδη κάποιοι «σωτήρες του περιβάλλοντος» πανηγυρίζουν εκεί έξω. Πανηγυρίζουν την απαγόρευση του κυνηγιού, πριν καν αυτή υπάρξει. Ξέρουν κάτι υπουργέ μου; (ή μήπως είσαι μόνο υπουργός τους; )

Σας αρέσει δε σας αρέσει, ο Έλληνας είναι κυνηγός, κυρίες μου και κύριοι και να το πάρετε απόφαση. Και είναι ο κυνηγός με τους περισσότερους περιορισμούς στην Ευρώπη. Οποιοσδήποτε περαιτέρω περιορισμός της κυνηγετικής δραστηριότητας θα φέρει οργή και φασαρίες, θα γεννήσει λαθροθήρες, θα προξενήσετε μεγάλη καταστροφή στο περιβάλλον, που θέλετε τάχα μου να προστατέψετε. Δεν αντέχει άλλη δυστυχία η επαρχία. Χόρτασε μιζέρια. Χρόνια τώρα, όλοι οι πολιτικοί την έχετε παραφορτώσει.

Σ΄αυτή την επαρχία, όπου ο κυνηγός είναι ο συγγενής, ο φίλος, ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας και όχι κάποιο αιματοβαμμένο τέρας με κοφτερά δόντια και γαμψά νύχια (όπως τον παρουσιάζει ο φανατισμός των ανίδεων και η πράσινη προπαγάνδα στα παιδάκια της μεγαλούπολης). Σ΄αυτή την επαρχία που οι κάτοικοι δεν έχουνε ψωμί κι εσείς τους λέτε να φάνε παντεσπάνι, στην Ελληνική επαρχία όπως εσείς την καταντήσατε, ο ξενοδόχος, ο βενζινάς, ο μπακάλης, ο χασάπης, ο αρτοποιός ο ταβερνιάρης και όλη η αγορά, εκτός από τους φίλους του χειμώνα, τους επισκέπτες - κυνηγούς, θα χάσουν και ένα σοβαρό εισόδημα: τα χρήματα που αφήνουν οι τελευταίοι κατά τις εξορμήσεις τους. Σκέφτεται κανείς τους ανθρώπους αυτούς ή ελλείψει πολιτικού κόστους (μιάς και η υπουργός μας δεν είναι πολιτικός), δε νοιάζεται κανείς;

Ελλείψει πολιτικού κόστους; Δεν είναι ακριβώς έτσι. Κι εδώ γελασμένοι είστε!

Πρωθυπουργέ μου, γιέ του Αντρέα Παπανδρέου, δημοκράτη μου, είναι ασέβεια προς τον λαό σου και είναι σοβαρή έλλειψη δημοκρατίας το «αποφασίζουμε και διορίζουμε». Φέρνει στο νου άλλα «αποφασίζουμε και…» κι είναι νωπές οι μνήμες.

Ο λαός μέσα από την διαδικασία των εκλογών, επέλεξε και σου έδωσε τους άριστους (εκτός αν δεν το πιστεύεις ούτε εσύ) για να φτιάξεις κυβέρνηση. Εξέλεξε και σου έδωσε βουλευτές, ανάμεσα στους οποίους υπάρχουν και λαμπροί επιστήμονες και μορφωμένοι τεχνοκράτες για να διαλέξεις τους υπουργούς σου. Εδώ είναι Ελλάδα. Εδώ δεν ζουν ούτε Δανοί ούτε Σουηδοί. Είναι διαφορετικός ο τρόπος που βλέπουμε και κατανοούμε τα πράγματα, αλλιώς ορίζουμε την ασέβεια, αλλιώς αντιδρούμε σ΄αυτή.

Όταν υπουργοποιείς με το έτσι θέλω οποιονδήποτε, όσο άξιος κι αν είναι, αδικείς τους βουλευτές σου και απαξιώνεις αυτούς που τους έστειλαν στη βουλή.

Αυτό είναι ασέβεια. Και ο Έλληνας τους πολιτικούς που δεν τον σέβονται τους τιμωρεί. Τους στέλνει στην αντιπολίτευση με δέκα μονάδες διαφορά στις επόμενες εκλογές.

Κι αν ακόμα δεχτούμε ότι δεν υπάρχει κάποιος άξιος ανάμεσα στους εκλεγμένους για να επανδρώσει ένα υπουργείο κι αν οι καταστάσεις αναγκάσουν τον πρόεδρο της κυβέρνησης να «προσλάβει» κάποιον για υπουργό, αυτός ο «υπάλληλος – υπουργός» θα πρέπει να είναι υπόδειγμα δημοκρατικής σκέψης, λειτουργίας, διαβούλευσης, φανατικός εραστής της κοινωνικής συναίνεσης. Οι φασιστικοί τρόποι λειτουργίας των πολυεθνικών, των golden boys, και των ξενόφερτων Μ.Κ.Ο. δεν έχουν καμία θέση και καμία ελπίδα στην Ελληνική πολιτική πραγματικότητα. Η “πράσινη” επενδυτική ορμή των Goldman και των Soros φίλων σας δε θα καρποφορήσει σ΄αυτό τον τόπο. Η περίφημη πράσινη ανάπτυξη που μας μοστράρετε όπου βρεθείτε κι όπου σταθείτε εσείς οι «μοντέρνοι» πρέπει να γίνει με μεγάλη προσοχή, από εμάς για εμάς. Οι ξένοι –και τα τσιράκια τους- σκέφτονται και λειτουργούν αλλιώς. Δεν τους θέλουμε, δεν έχουν θέση στη ζωή μας.

Και μη βασίζεστε στο κόλπο «ανασχηματίζουμε τον υπουργό – κρατάμε τους νόμους του». Στην περίπτωση του κυνηγιού δεν θα πιάσει. Γιατί το κυνήγι είναι τρόπος ζωής κι όποιος έπαιξε με τον τρόπο ζωής του Έλληνα έχασε….

Θυμάται άραγε κανείς σήμερα το νόμο που απαγόρευε το κοκορέτσι και τη μαγειρίτσα ή τον άλλο νόμο που ήθελε να κλείνουν τα μαγαζιά στις 11; Χαθήκανε, γιατί πήγαιναν κόντρα στις συνήθειες, τις παραδόσεις, τον τρόπο που μας μάθανε οι γονείς μας να ζούμε.

Αιωνία τους η λήθη…

Γιώργος Αποστολόπουλος.

Υ.Γ. : Και πριν με κατηγορήσει κάποιος γιά ασέβεια, ο ενικός είναι της οικειότητας...

16 σχόλια:

  1. Ένα ακόμη μπράβο!!!
    Είσαι άρχοντας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. den 8a kourastis pote bre paliokrokodile? tsamba fwnazeis kanenas de se akouei

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ!!!!! ΜΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕΣ ΤΗ ΜΕΡΑ
    ΣΕ ΑΚΟΥΝΕ ΠΟΛΛΟΙ!!!
    ΣΥΝΕΧΙΣΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΕΝ ΑΝΕΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΟ ΤΟΝ ΕΜΠΕΓΜΟ ΤΟΥΣ. Η Κ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ Ή ΠΟΔΙ...
    Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΗ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ. ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΩΣΟΠΟΥΣ ΜΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΚΥΝΗΓΩΝ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΥΝΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΥΦΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΣΑΣ. ΜΑΚΑΡΙ ΤΟ ΕΝΑ ΤΡΙΤΟ ΤΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΣΕ ΟΠΩΣ ΕΣΕΙΣ!!! ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΕΝΑΣ ΑΞΙΟΣ ΗΓΗΤΟΡΑΣ ΤΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ ΣΥΝΤΟΜΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σας ευχαριστώ πολύ όλους.
    1:56΄...Είδες; κάποιοι ακούνε. Μπορεί η υπουργός να μην ακούσει ποτέ (αυτή είναι η αποστολή της να μην ακούει), αλλά κάποιοι ακούνε. Και έτσι θα μαζευτούμε και θα ακουστούμε, θέλουν δε θέλουν.
    Όταν καταλάβουν οι πολιτικοί μας ότι ΜΠΟΡΟΥΜΕ να μαζευτούμε να συνεννοηθούμε και να αντιδράσουμε ομαδικά, τότε θα κάνουν το λογαριασμό. Και ο λογαριασμός με τη δική τους μονάδα μέτρησης έχει ως εξής: 300.000 κυνηγοί = 1.000.000 ψήφοι. Μπορεί και παραπάνω. Αν υπολογίσουμε και όσους έχουν επαγγελματική σχέση ή όφελος από την κυνηγετική δραστηριότητα, ανεβοκατεβάζουμε κυβερνήσεις. Εμείς είμαστε ανίκανοι να το δούμε αλλά οι πολιτικοί θα το δούν. Το μόνο που χρειάζεται είναι να συσπειρωθούμε γύρω από τις οργανώσεις μας. Κι αν δε μας αρέσουν, να τις αλλάξουμε.
    6:43¨...Αρνούμαι να σχολιάσω τους "ηγήτορες". Έχουμε αυτό που μας αξίζει, και πολύ μας πέφτει. Όταν σε ένα σύλλογο με 5.000 μέλη ψηφίζουν 400, τι Δ.Σ. περιμένεις;
    Έτσι πριν πούμε "τι κάνει ο σύλλογος γιά μένα;" άς αναρωτηθούμε τι έχουμε κάνει εμείς γιά το σύλλογο, την ομοσπονδία, τη συνομοσπονδία.
    Εδώ το αγγούρι μισομπήκε στον κώλο μας κι εμείς γκρινιάζουμε γιά την ηγεσία μας, ξεκατινιαζόμαστε στα forum's ή σφυράμε αδιάφορα.
    Και κάποιοι το εκμεταλεύονται. Οι ίδιοι αυτοί που σαν μας δούν να μαζευόμαστε θα λακήσουν πανικόβλητοι, γιατί είναι κότες, δεν πετούν.
    Πάμε λοιπόν, ας ξεκινήσουμε από δώ. Ευχαριστώ γιά τα καλά σας λόγια, αλλά ανυπόγραφα είναι απλά ωραία σχόλια. Δεν είναι κόπος, υπογράψτε το επόμενο σχόλιό σας. Έτσι τα λόγια γίνονται όπλα. Και τσακίζουν κόκκαλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και γιά όνομα του Θεού, γράφετε Ελληνικά. Προτιμότερο ανορθόγραφα Ελληνικά, παρά αυτά τα ακαταλαβίστικα ορνιθοσκαλίσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Βρε Αλιγατορα καλα τα λες.Αλλα νιωθω οτι οσο και να φωναζεις δεν θα βγει τιποτα.Στον αγωνα σου εχεις την στηριξη ολων των φιλων σου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ωραία, Θωμά. Κάτσε να κάνουμε λογαριασμό.
    Έχουμε και λέμε:
    1) Οι προσωπικοί μου φίλοι...
    2)Οι πάνω από 250.000 αδειούχοι κυνηγοί της χώρας που είναι φίλοι μου...
    3)Οι πάνω από 50.000 υπερήλικες, που δεν κυνηγούν πιά αλλά παραμένουν κυνηγοί και είναι φίλοι μου...
    4) Οι πάνω από 200.000 άνεργοι, τα παιδιά των 400 ή των 700 ευρώ, που τα οικονομικά τους δεν τους επιτρέπουν να κυνηγήσουν, αλλά κυνηγοί είναι και είναι φίλοι μου...
    5) Οι πάρα πολλοί (κυρίως στα χωριά) ιδιοκτήτες τουφεκιού, που δεν βγάζουν άδεια, κυνηγούν παράνομα, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ, αλλά ψηφίζουν...
    6) Οι φίλοι και οι οικογένειες όλων των πιό πάνω...

    Θέλεις να μετρήσουμε ψήφους; Κυβέρνηση βγάζουμε Θωμάάά

    Το πρόβλημα είναι ότι κανένας μέχρι τώρα δεν κατάφερε να μας συσπειρώσει.

    Γιά να δούμε, μήπως τα καταφέρουν ο Αγγελέττος και η Μπιρμπίλη.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η τελευταια σου κουβεντα Γιωργο ,ειναι ολα τα λεφτα.Εγραψες,τέλος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. mpraβο φιλε ΓΙΩΡΓΟ.Σου ευχωμε καλο κουραγιο.Μονο αυτο μπορω να σου προσφερω!!(ΙΩΑΝΝΟΥ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γιώργη καλά τα γραφεις .. μαλλον Αριστα!Βεβαια μόνο το ατομικό σου συναίσθημα ικανοποιείς γιατι κάτι αλλο δεν θα καταφέρεις. Τον λόγο θα σου περιγραψω με 2 επισημάνσεις.
    Η πρώτη αφορά το Υπουργείο "περιβαλλοντος" και την "πρασινη" ανάπτυξη που πιπιλίζει ο συνονόματός σου. Στο ανωτέρω υπουργείο τα στελέχη του "ταίζονται" από τους "οικολόγους" μέσω των χρηματοδότησεων προγραμμάτων του ΕΣΠΑ. Οι "οικολόγοι" υποκαθιστούν τον ρόλο των εργολάβων και συμβούλων των αλλων υπουργείων Είναι οι τελικοί αποδέκτες των επιδοτήσεων και εως ειθιστε .. μοιράζουν καμμάτι της ανοστης πίτας στους Δημόσιους "λειτουργούς" του υπουργείου. Φαίνεται μάλιστα πως το συγκεκριμένο υπουργείο αποτελεί το "κλειδί" αυτής της κυβέρνησης στα αντιλαικά μέτρα. Μέτρηστε στα δελτία ειδήσεων κάθε πότε ακούγεται η φραση "πρασινη ανάπτυξη". Τέλη κυκλοφορίας δισβάσταχτα σε παλαία αυτοκίνητα που φυσικα επιβαρύνουν τους φτωχούς που δεν μπορούν να τα αλλάξουν. Μοντέλο πρασινης ανάπτυξης για την εξοδο από την κρίση. Πείτε μου μία χωρα που καταφερε πραγματική πρασινη ανάπτυξη ΧΩΡΙΣ να την πληρώσει και μαλιστα πανάκριβα καθώς ΚΟΣΤΙΖΕΙ. Σε μία χωρα που δεν παραγεται ΤΙΠΟΤΑ θα επέλθει αναταξη της οικονομίας μέσω της "ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ"??? Και όμως πουλά η καραμέλα και κατευναζει αντιδράσεις.
    Βλέπεις βρήκαν και παίζουν!! και εδω ξεκινά η δευτερη μου παρατήρηση. Ο αγωνας είναι στημένος φίλοοοοοοςςς ..... και ναι ΤΖΑΜΠΑ φωνάζεις!! Φωνάζεις μόνο για να νιωσεις καλά. Και εγώ γι αυτό γραφω. Στημένος ο αγώνος διότι βολεύει ΠΟΛΛΟΥΣ. Ειμαστε ΟΛΟΙ βολεμένοι! Δημόσιοι υπαλληλοι σε κάθε οικογένεια που κατουρησαν ποδιές για να πετύχουν το προσωπικό πανελλήνιο όνειρό τους. ΜΙΑ ΘΕΣΗ. Ποδιές κυβερνώντων. Τζαμπα φωνάζεις γιατι τα ΔΣ των κυνηγετικών συλλόγων είναι σχεδόν ΟΛΑ πολιτικά εξαρτώμενα. Εκλεγμένοι συνδικαλιστές στα πρωτα τους πολιτικά βήματα. Μην κοιτάς μακριά δες την ιστορία τους στην Θρακη μας. Δεν ψηφίζουν λες οι κυνηγοί στις εκλογές τους. Προσωπικά εχω να πιασω ψηφοδέλτιο οποιουδήποτε τύπου εδω και 10 χρόνια. Δεν με εχει πείσει κανείς ΔΥΣΤΥΧΩΣ. Εχω δει ΔΗΜΟΣΙΑ λεωφορεία να κουβαλούν ολημερίς ψηφοφόρους από τα χωριά της Θρακης με το ίδιο χαρτακι στα χέρια προσπαθώντας να μετρήσουν σωστά που και σε ποιο όνομα αντιστοιχεί ο σταυρός. Πρώτα ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟΙ οι εκλεγμενοι μας Γιωργηηηη και μετα κυνηγοί. Για αυτό αλλωστε τοοοοσα χρόνια με πολιτική παρεμβαση μετά από καθε απόφαση του ΣΤΕ καταφέρνουν την ψήφιση μίας ανακυκλούμενης ρυθμιστικής και πανηγυρίζουν επιτυχία (την πουλάνε κιόλας καλά καθώς την αγοραζουμε με ψήφους). Και για να λέμε την αλήθεια και να σου δωσω ιδεες θεωρείς την ρυθμιστική αυτή σύγχρονη, ικανή να σταθεροποιήσει το ζητούμενο που είναι η διατήρηση των ειδών εστω και για την κυνηγετική μας ευχαρίστηση διαχρονικά. Στριμώχνονται όλοι δίπλα στους δρόμους του δέλτα για 1 παπί και δεν προσγειώνεται χήνα σε χωράφι από τους πυροβολισμους αποστάσεων 150 + μέτρων υπό το αγχος μην χαμηλώσει στον διπλανό μας που στέκεται παραδίπλα στα 5 μ. Υπο το πρίσμα αυτό το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ κυνήγι για πολλους έχει εδώ και 5 - 10 χρόνια ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ετσι και αλλιώς! Ποιος τόλμησε τομές επί του θέματος και ποιος θα πρέπει να τις προλάβει τις τομές πριν αδαείς (εως συνήθως) τις ξεκινήσουν?
    Τίποτε δεν θα γίνει Κροκόδειλος. Τα παντα θα καταπιούμε με περισσή ικανότητα καταποσης εως γνήσιοι συγχρονοι Ελληνες. Ρίξε μία ματιά γύρω σου, στό Δέλτα. Τι εχουμε καταπιεί εδω και 10 χρόνια οι ατιμοι!!!

    Καλά τα γράφεις Γιωργηηηηηη ... αλλά ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ο φανατισμος μονο κακο κανει, ανοιχτε τα ματια σας και μην βλεπετε εχθρους παντου. Δεξιοι-αριστεροι, παναθηναικοι-ολυμπιακοι,αθηναιοι-θεσαλλονικεις, χριστιανοι-μουσουλμανοι. ολοι ανθρωποι ειμαστε και προσπαθουμε για το καλο της ανθρωποτητας, απλα ο καθενας το βλεπει διαφορετικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Λυπάμαι πολύ, Νεοπτόλεμε, που πρέπει να πω ότι έχεις απόλυτο δίκιο. Μακάρι να μπορούσα να σου απαντήσω: "τι π@π@ριές είναι αυτές που λές".
    Αλλά δυστυχώς η κατάσταση είναι έτσι ακριβώς όπως την περιγράφεις.
    Και θα παραμείνει έτσι αν συνεχίσουμε να κοιτάμε από μακριά.
    Δε λέω, χάσαμε χρόνο πολύ... αλλά το πρώτο βήμα έγινε: ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ!!!
    Πάμε γιά το δεύτερο τώρα: να τους αλλάξουμε.
    Να ξαναπιάσουμε, μετά από 10 χρόνια εσύ, 20 εγώ, ψηφοδέλτιο στα χέρια μας. Να πάρουμε και τους φίλους μας, με τις κλωτσιές άν χρειαστεί, και να τα κάνουμε όλα τούμπα.
    Όποιος θέλει να ασχοληθεί με την πολιτική να πάει στο κόμμα του. Το κυνήγι είναι άλλη υπόθεση. Κι όποιος το ξέχασε να πληρώσει ακριβά.
    Και παραδειγματικά. Να μη τολμήσει κανείς άλλος, ποτέ.
    Ονειρεύομαι; Ίσως. Αλλά δεν κάθομαι να τη φάω.
    Αν είναι να χάσω κάτι ας το χάσω πολεμώντας.
    Κι αν κάποιοι κάνανε το χώρο μπορντέλο, φταίμε εξ ίσου και οι υπόλοιποι που τον έχουμε κάνει καφενέ. Με σχολιασμό εξ αποστάσεως δεν γίνονται οι αλλαγές, από μέσα γίνονται.
    Και στο φινάλε αισθάνομαι μ.....ς να αποφασίζουν γιά το σύλλογό μου οι 250 από τους 3000.
    Όσο γιά το Δέλτα... άστο πονάω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή