Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009

Ανακούφιση στον Έβρο…

…μετά την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου Της Επικρατείας με την οποία ακυρώθηκε, πλέον και τυπικά, η Κ.Υ.Α. 4110.

Λέω και τυπικά, γιατί, ουσιαστικά, ο νόμος αυτός, είχε ακυρωθεί την ίδια μέρα που δημοσιεύθηκε. Είχε ακυρωθεί στη συνείδηση του λαού, όχι μόνον του νομού Έβρου, αλλά της Θράκης ολόκληρης, των παραγόντων και των πολιτικών της περιοχής, του κάθε επώνυμου και ανώνυμου πολίτη, όλων όσων συστρατεύτηκαν στον αγώνα μας ενάντια στην αδικία, των συλλόγων και των σωματείων που μας στήριξαν στη μάχη μας ενάντια στο ψέμα, που πάνω του, αυτόκλητοι «προστάτες του περιβάλλοντος» και αυταρχικοί «διαχειριστές», προσπάθησαν να στήσουν ένα χορό αυθαιρεσίας και απαγορεύσεων.

Ήταν τότε, που με τον Χρήστο τον Πασχαλάκη (δυό τρελοί και μόνοι), ξεκινήσαμε να στήσουμε το σύλλογο «ΑΙΝΗΣΙΟ ΔΕΛΤΑ». Με τα τετελεσμένα σε βάρος μας, με όλα τα προγνωστικά εναντίον μας, με απαγορευτικές πινακίδες να στήνονται νύχτα με το έτσι θέλω, χωρίς χρήματα, χωρίς οργάνωση, χωρίς γνώση.

Κανείς μας δεν ήξερε και κανείς δεν περίμενε τη ζεστασιά με την οποία μας υποδέχτηκε ο κόσμος, τη μαζικότητα με την οποία μας στήριξε.

Ποτέ δε θα ξεχάσω την ευκολία με την οποία άνοιξαν οι πόρτες των πολιτικών και άλλων παραγόντων, χωρίς ραντεβού –δεν υπήρχε χρόνος για τέτοια- κι ας μη μας γνώριζαν.

Δε θα ξεχάσουμε την άνεση με την οποία συνυπέγραψαν, όλοι τους, ανεξαρτήτως πολιτικής απόχρωσης, το κείμενο ενημέρωσης και διαμαρτυρίας που στείλαμε τότε στους συναρμόδιους υπουργούς. Δε θα ξεχάσουμε ούτε τους δύο που έπρεπε να υπογράψουν και δεν το΄καναν.

Αισθανόμαστε δικαιωμένοι, είναι ανακούφιση να ξέρεις ότι η δικαιοσύνη μπορεί να είναι τυφλή αλλά κουφή δεν είναι, άκουσε τη φωνή του λαού. Έτσι όπως την άκουσε πέρυσι, τέτοιον καιρό, όταν τίναξε από πάνω μας τη ρετσινιά του καταπατητή.

Δεν πανηγυρίζουμε όμως. Γιατί στη «δημοκρατική» μας χώρα, ενώ τα ποινικά δικαστήρια μας αθωώνουν, το Σ.Τ.Ε. μας δικαιώνει, κάποιοι «δημοκρατικοί» υπάλληλοι της πολεοδομίας συνεχίζουν να μας στέλνουν πρόστιμα. Κάποιοι στρατευμένοι διαχειριστές συνεχίζουν να εκπονούν μελέτες για εμάς, χωρίς εμάς. Και μια διορισμένη υπουργός θα πάρει αποφάσεις για μας, χωρίς να γνωρίζει πως υπάρχουμε.

Η μεγάλη μάχη είναι μπροστά και το ξέρουμε. Μόνο που τώρα θα υποδεχτούμε την καινούργια Κ.Υ.Α. πιο δυνατοί, πιο αποφασισμένοι και με δυνατότερα χαρτιά στα χέρια μας. Και δεν ησυχάζουμε…

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους της 6ης Κ.Ο.Μ.Α.Θ. και της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας (άλλοι τρελοί αυτοί, αλλά όχι μόνοι) που με την προσφυγή και τον αγώνα τους, χάρισαν την επιτυχία αυτή σε όλους μας.

και καλό κουράγιο... τα δύσκολα είναι μπροστά.

Γιώργος Αποστολόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου