Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

Το μεγάλο κόλπο........


Αντιγράφω δύο αναρτήσεις από δύο πολύ αξιόλογα blogs.
Δώστε βάση παρακαλώ
ΚΑΙ ΥΠΟΨΙΑΣΘΗΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!
.
...το πρώτο από το: http://press-gr.blogspot.com
.
.
Εντονες διαμαρτυρίες από τον Δημ. Βαρβαρίγο στον Χρ. Παπουτσή και την Ρ. Βάρτζελη.
Σφοδρή σύγκρουση είχαμε πριν από λίγες μέρες ανάμεσα στον βουλευτή Ζακύνθου του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Βαρβαρίγο και την υπουργό Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη.
Το θέμα ξεκίνησε από τις διαφωνίες τοπικών φορέων για τις προωθούμενες ρυθμίσεις σχετικά με το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Ζακύνθου.
Ο βουλευτής ζήτησε να συναντήσει την υπουργό για να την ενημερώσει σχετικά. Η κ. Μπιρμπίλη όμως δεν ......τον δέχτηκε με αποτέλεσμα ο Δημ. Βαρβαρίγος να διαμαρτυρηθεί εντονότατα για τη στάση της υπουργού -η οποία μάλιστα είναι και εξωκοινοβουλευτική- απέναντι σε έναν βουλευτή .
Σύμφωνα με πληροφορίες, αποδέκτες των έντονων παραπόνων του υπήρξαν τόσο ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Παπουτσής όσο και η Διευθύντρια της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Ρεγγίνα Βάρτζελη.
.
.
...και το δευτερο απο το: http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com
.
Ο Δημήτρης Βαρβαρίγος δεν είναι βολευτής, τον ψηφίζει ο λαός, είναι ΠΑΣΟΚ από την ίδρυσή του και...
...δεν ξεκίνησε «καριέρες» ως συνεργάτης του περιβόητου Αβραμόπουλου!
Διαβάζουμε στη “Realnews”, μεταξύ άλλων… ότι η κυρία Μπιρμπίλη, ναι η υπουργός πρώην συνεργάτης του Δημήτρη Αβραμόπουλου, έκανε ρόμπα τον βουλευτή Ζακύνθου του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Βαρβαρίγο…

Γιώργο Παπανδρέου, τέτοιες συμπεριφορές έχουν την πολιτική σου κάλυψη;
Υπάρχουν εντολές να απαξιώνουν τους κοινοβουλευτικούς θεσμούς οι υπουργοί και μάλιστα χωρίς να είναι εκλεγμένοι από το λαό;
Πως μπορεί μια υπουργός σου να συμπεριφέρεται με τέτοια χυδαιότητα σε εκλεγμένο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ;
Η κυρία, που νομίζαμε ότι μαζί με τον αντικομφορμισμό της θα αποδεχόταν και τις αρχές του ΠΑΣΟΚ, συμπεριφέρεται ως διευθύνων σύμβουλος πολυεθνικής.
Τι συμβαίνει; Ποιοι βρίσκονται πίσω από τη μανία δίωξης κάθε στελέχους του ΠΑΣΟΚ, ακόμη και βουλευτών με ήθος, αρχές και αγώνες;
Μήπως ορισμένες και ορισμένοι της κυβέρνησης καβάλησαν πολύ γρήγορα το καλάμι;
.
...και θέλω να ουρλιάξω....
Μα είναι δυνατόν να αναρωτιόσαστε, ακόμη, τι συμβαίνει;
.
Συνάδελφοι - όσο μπορώ, ο αγράμματος, να αυτοκολακεύομαι πως είμαι συνάδελφός σας- προσέξτε:
Τά έντυπα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τα ραδιόφωνα, η τηλεόραση, οι εκπομπές "αποκαλύψεων", οι μεγαλοδημοσιοβράχοι και οι παρατρεχάμενοί τους (ναι ναι, αυτοί που με πηχαίους τίτλους και λιονταρίσιες κραυγές αποκαλύπτουν σε τακτά χρονικά διαστήματα τους μεγαλοαπατεώνες εκείνους που βάζουν τρία σπυριά σουσάμι λιγότερα στο κουλούρι και ζητούν την παρέμβαση του εισαγγελέα και το κάψιμό τους στην πυρά), την έχουν κάνει από καιρό γαργάρα την υπόθεση. Θα κάνουν το ίδιο και οι bloggers;
.
Ποιά υπόθεση;
Ξαφνικά πρασινίσανε όλοι... πράσινη ανάπτυξη, πράσινη συνείδηση, πράσινα άλογα, πράσινο χρήμα, global hoax, οικολογοπεριβαλλοντικές ανησυχίες, Μ.Κ.Ο. που έχουν αντικαταστήσει, με το έτσι θέλω, κρατικές υπηρεσίες και φορείς, που χειραγωγούν εκλεγμένους πολιτικούς, που ενώ χρηματοδοτούνται από τα ταμεία του δημοσίου την ίδια στιγμή σέρνουν τη χώρα στα διεθνή δικαστήρια κατηγορούμενη γιά παράβαση νόμων που οι διεθνείς συνεταίροι τους έχουν επιβάλλει, σε ένα τοπίο θολό, απρόσιτο και πονηρό, μιάς ερμητικά κλειστής ελίτ "οικοεπιστημόνων" που αλιώς θα ήταν άνεργοι και που ταΐζουν τον άσχετο και φοβισμένο κοσμάκη της μεγαλούπολης πράσινο κουτόχορτο κραδαίνοντας την απειλή της καταστροφής του πλανήτη, εκβιάζοντας και τρομοκρατώντας τοπικές κοινωνίες, αγοράζοντας τους ηγέτες τους, αδιαφορώντας γιά τα ήθη, τα έθιμα, τις παραδόσεις, τον τρόπο ζωής τους.
Παίζοντας με ζωές και καταστρέφοντας ανθρώπους...
.
Τι έχουμε λοιπόν εδώ; Είναι τόσο δύσκολο να το δεί κάποιος; Το πρώτο δημοσίευμα το λέει πεντακάθαρα: Πήγε ο ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ βουλευτής να θέσει υπ΄όψιν της ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ υπουργού τις διαφωνίες των ΕΚΛΕΓΜΕΝΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ γιά τις προωθούμενες ρυθμίσεις σχετικά με το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Ζακύνθου. Ποιές διαφωνίες; Άλλη μιά τοπική κοινωνία αντιστέκεται στους ¨πράσινους" εισβολείς που θέλουν να τη βιάσουν. Μπορεί να είναι σωστές οι διαφωνίες αυτές, μπορεί να είναι και λάθος, δεν είναι της στιγμής να πιάσουμε τέτοια κουβέντα, γιατί θα χάσουμε την ουσία.
Την ουσία που έχει ως εξής: Ο βουλευτής πήγε εκεί γιά να κάνει τη δουλειά του. Αυτό γιά το οποίο τον ψήφισε, αυτό για το οποίο τον πληρώνει ο λαός της Ελλάδας.
Και η ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΗ υπουργός τον έδιωξε...
όχι γιατί καβάλλησε το καλάμι, όόόόχι, μην παίζετε το παιχνίδι τους.
Η Διορισμένη υπουργός έκανε απλά τη δουλειά της. Αυτό γιά το οποίο την διάλεξαν, αυτό γιά το οποίο την διόρισαν, αυτό γιά το οποίο την πληρώνουν.
Θα το βλέπουμε τακτικά αυτό από δω και πέρα. Γιά να εφαρμοστεί το σχέδιο της πράσινης κονόμας πρέπει να κλείσουν σπίτια. Πρέπει να καταστραφούν άνθρωποι. Γιά να μετατραπεί όλη η Ελλάδα σε Εθνικό Πάρκο ή Εθνικό Δρυμό (δεν είναι το ίδιο πράγμα, οι διαφορές είναι μεγάλες) θα γίνει πόλεμος. Θα δυσαρεστηθούν, θα ξεσηκωθούν τοπικές κοινωνίες, φορείς, παράγοντες και άρχοντες.
Και η κυρία υπουργός δεν θα τους δεχτεί, δε θα ακούσει τις αντιρρήσεις τους. Ή θα τους γελάσει.
Θα φύγουν πολλοί βουλευτές και Νομάρχες άπρακτοι από το υπουργείο περιβάλλοντος στο άμεσο μέλλον, να μου το θυμηθείτε.
Οι νόμοι, που έχουν προσυμφωνηθεί, θα ψηφιστούν, έτσι όπως ψηφίζονται οι νόμοι. Χωρίς καμιά πραγματική διαβούλευση, χωρίς καμιά ουσιαστική συναίνεση. Δεν πάει να φωνάζει ο λαός; Δεν τη νοιάζει το πολιτικό κόστος την κυρία Μπιρμπίλη, γιατί απλά δεν είναι πολιτικός.
Και όταν γίνει η δουλειά, τάχαμου κάτω από τις λαϊκές αντιδράσεις, ο Πρωθυπουργός θα την ανασχηματίσει την διορισμένη του υπουργό. Και θα αποφύγει και αυτός το πολιτικό κόστος. Ούτε γάτα ούτε ζημιά.
Και ο κόσμος θα ξεχαστεί, μα οι νόμοι θα μείνουν.
.
Γι΄αυτό είναι διορισμένη η (προσωρινή) υπουργός περιβάλλοντος. Γιατί κανένας πολιτικός καριέρας δε θα μπορούσε να εφαρμόσει το σχέδιο, θα ήταν καθαρή πολιτική αυτοκτονία.
.
Γι αυτό είναι διορισμένος ο Υπουργός Τουρισμού. Επειδή το σχέδιο ολοκληρώνεται με το στήσιμο "πράσινων" ξενοδοχείων. Εκεί να δείτε αντιδράσεις, όταν θα κλείνουν τα μη πράσινα. Μα ο υπουργός δεν είναι πολιτικός.... δε νοιάζεται.... και εύκολα ανασχηματίζεται...
.
Να γιατί φέρονται σαν διευθύνοντες σύμβουλοι πολυεθνικών. Επειδή αυτό ακριβώς είναι.
Επειδή με τέτοιους όρους θα παιχτεί το παιχνίδι από δώ και πέρα.
Απρόσωπα και απάνθρωπα. Πολυεθνικά...
.
...μήπως τώρα βλέπετε κάτι παραπάνω;

4 σχόλια:

  1. Φίλε μου πολύ ωραία τα λες, συμφωνώ μαζί σου, αλλά σε παρακαλώ πάρα πολύ:
    ΒΓΑΛΕ ΤΗΝ ΗΛΙΘΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΓΙΑ BACKGROUND ΜΕ ΤΑ ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ!!! Κάνει όλη την προσπάθειά σου να μοιάζει σαν παιχνίδι 15άχρονου!! Βγάλτην! Κάνει ζημιά στην εικόνα της σελίδας!! Δεν είμαστε στο ίντερνετ του 1998! Βάλε κάτι απλό και μονόχρωμο ή κάποια εικόνα απαλή σε σχέση με το Δέλτα μας!

    Φιλικά,
    Κώστας, Αλεξανδρούπολη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΓΩ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟΥΔΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΛΤΑ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ, ΜΕΧΡΙΣ ΟΤΟΥ ΜΠΗΚΑΜΕ ΣΤΟ ΑΝΩΤΕΡΩ ΜΠΛΟΚ ΚΑΙ ΜΑΘΑΜΕ , ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΕΚΕΙ. ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩΣΩ ΤΑ ΘΕΡΜΑ ΜΟΥ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΣΟΥΣ ΚΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΑΛΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΚΡΙΤΕΣ ΠΟΥ ΚΟΠΙΑΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΟΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΠΑΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΝΟΜΑ ΤΩΝ ΟΛΙΓΩΝ.ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΠΕΡΑ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ,ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΣΑΣ.ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ,ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΦΡΟ ΤΑ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΛΑΜΟΓΙΑ. ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΙ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΛΕΟΥΣΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κώστα τη συχαίνομαι περισσότερο από σένα, αλλά δεν ξέρω πως βγαίνει.....
    Μήπως μπορείς να βοηθήσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το βρήκα Κώστα. Και στη θέση του έβαλα πρόγνωση καιρού.
    Απολογούμαι: Γνώρισα το διαδίκτυο πριν ένα χρόνο, στα 50. Περίμενες κάτι καλύτερο από αστερόσκονες;;;;;
    Πάλι καλά που είστε κι εσείς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή