Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2009

Παλιάνθρωπε...


.
Νεκρός από σκάγια βρέθηκε ένας νεαρός Ψαραετός στο Δέλτα του Έβρου. Ο αετός εντοπίστηκε από παρατηρητές σε υδάτινη έκταση στο Ανατολικό Δέλτα, εντός του Καταφυγίου Άγριας Ζωής.
Είναι ένα πανέμορφο είδος το οποίο κυρίως διέρχεται τη άνοιξη και το φθινόπωρο από τη χώρα μας κατά τη διάρκεια της μετανάστευσής του.Είναι γνωστό πως η θήρα όλων των ειδών αρπακτικών απαγορεύεται.Προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση και λύπη το γεγονός ότι θανατώθηκε ένα είδος που δύσκολα μπορεί να μπερδευτεί με θηρεύσιμο πουλί και ιδιαίτερα μέσα σε περιοχή που το κυνήγι απαγορεύεται.
.
.Το αντιγράψαμε από το "Αλεξανδρούπολη online"
.
ΑΙΝΗΣΙΟ ΔΕΛΤΑ: Δεν είναι εύκολο να σχολιάσω χωρίς να βρίσω...
...και δεν θέλω να βρίσω μόνο το φονιά,
θέλω να βρίσω τη μάννα του που τον κράτησε
θέλω να βρίσω τον πατέρα του που δεν το πνιξε στην κούνια το τσογλάνι
θέλω να βρίσω αυτόν που τού΄δωσε τουφέκι
θέλω να βρίσω αυτόν που τού΄δωσε άδεια
θέλω να βρίσω όλους τους "συνάδελφους κυνηγούς" που τον είδαν και δεν του΄ριξαν δυό τουφεκιές, να πάει στο διάολο το κάθαρμα, να ξεμαγαρίζει ο τόπος.
.
...γιατί είμαστε ΟΛΟΙ μας συνένοχοι κύριοι, όλοι όσοι θέλουμε να λεγόμαστε κυνηγοί.
.επειδή ανεχόμαστε τέτοια αποβράσματα ανάμεσά μας
.επειδή βλέπουμε τον αλήτη, που κυνηγάει στο ίδιο κυνηγοτόπι με μας, να σκοτώνει ένα πουλί που ούτε να φάει μπορεί, ούτε να το κρεμάσει στην πουλιάστρα και δεν κάνουμε τίποτα
.επειδή τα βάζουμε με όσους είναι ενάντια στο κυνήγι αλλά δεν βλέπουμε ότι ο μεγάλος μας εχθρός βρίσκεται δίπλα μας, κρύβεται ανάμεσά μας και η αδιαφορία μας του δίνει καταφύγιο.
.
ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΑΡΓΑ Ή ΓΡΗΓΟΡΑ
γιατί με κάθε αρπακτικό που σκοτώνει χωρίς λόγο, αυτό το κωλόπαιδο, δίνει ακόμα ένα όπλο σε αυτούς που θέλουν να απαγορέψουν το κυνήγι και στερεί απ΄αυτούς που το υπερασπίζονται κάθε δικαίωμα άμυνας.
.
ΞΥΠΝΗΣΤΕ, απομονώστε τους, καταγγείλτε τους, δείρτε τους, διώξτε τους
.
ΟΙ ΤΥΦΕΚΙΟΦΟΡΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ!!!
.
ΧΑΡΗ Σ΄ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΝΑ ΚΥΝΗΓΑΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΣΕ ΡΕΖΕΡΒΕΣ...

2 σχόλια:

  1. ...και μην ακούσω τίποτα αηδίες του στύλ "αλλού χτυπήθηκε`...
    γιατί όπου κι αν χτυπήθηκε, κάποιος το πυροβόλησε.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γ.Γραμματεας ΣΕΣΚΦ www.seskf.comΣάββατο 3 Οκτωβρίου 2009 στις 11:27:00 μ.μ. EEST

    Τρελαθηκα,τετοιο θεαμα ειναι απο αυτα που σε κανουν να θες να σκοτωσεις αυτον που το εκανε. Τι φταιει ενα τοσο ομορφο και σπανιο πουλι? Δεν ανηκει στα θηρευσιμα ειδη. Τι φταινε το συνολο των κυνηγων να χαρακτηριζονται φονιαδες απο μερικους δολοφονους που κανουν τετοιες απραδεκτες-ανεγκεφαλες-δολοφονικες ενεργειες. Καταδικαζω καθε τετοια πραξη και κανω παρακληση,αν εντοπισθει ο ενοχος ,να με φωναξετε να ερθω εκει.Κατι θελω να του ΠΩ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή