Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009

Τέτοια να γίνονται!!!


Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δέλτα Έβρου και η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία σας προσκαλούν να συμμετάσχετε στην Πανευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών 2009.
Όπως κάθε Οκτώβρη, από το 1997 που ξεκίνησε τη λειτουργία του το Κέντρο Πληροφόρησης Δέλτα Έβρου, σας προσκαλεί να παρευρεθείτε στη «Γιορτή Πουλιών 2009» που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009, 9:00 – 13:00, στο Κέντρο Πληροφόρησης Δέλτα Έβρου, στην Τραϊανούπολη.
Στη Γιορτή μπορούν οι μικροί και μεγάλοι φίλοι των πουλιών να μάθουν περισσότερα πράγματα για τους θαυμαστούς αυτούς οργανισμούς, να συμμετέχουν σε ευχάριστες δραστηριότητες και να παρατηρήσουν την πλούσια ορνιθοπανίδα ενός πολύ σημαντικού υγροτόπου που βρίσκεται κοντά τους.
Η συμμετοχή όλων είναι ελεύθερη.
Πιο συγκεκριμένα, η εκδήλωση θα περιλαμβάνει:
Προβολή με θέμα: «Η μετανάστευση των πουλιών»
Διαγωνισμό με πλούσια δώρα
Χειροτεχνία
Διαδρομές και παρατήρηση πουλιών στον υγρότοπο

Τηλ. επικοινωνίας: 25510-61000
ΑΙΝΗΣΙΟΣ: Μπράβο, τέτοια να γίνονται.
Τέτοιο φορέα θέλουμε εμείς, να νοιάζεται, να ενημερώνει, να μοιράζεται και να μοιράζει.

1 σχόλιο:

  1. Στη βορειοανατολική γωνιά της Ελλάδας, σε απόσταση 20 χιλιομέτρων από την Αλεξανδρούπολη, ο ποταμός Έβρος Δέλτα του Έβρου σχηματίζει ένα οικοσύστημα διεθνούς σημασίας γνωστό ως Δέλτα του Έβρου. Η συνολική έκταση του Δέλτα είναι 500.000 στρέμματα από τα οποία τα 100.000 ανήκουν στην Τουρκία. Παρά τις αλλοιώσεις που του έχει επιφέρει η ανθρώπινη επέμβαση τις τελευταίες δεκαετίες, το Δέλτα του Έβρου παραμένει ένας από τους σημαντικότερους υδροβιότοπους τις Ευρώπης Λόγω των πολλών δρόμων και λιμνών που υπάρχουν στην περιοχή πρέπει να χρησιμοποιηθεί οδηγός. Ο Δήμος Φερρών διαθέτει βάρκες και ξεναγό. Η κάθε βάρκα παίρνει 6 άτομα και η διαδρομή διαρκει 2 ωρες. Περνώντας τα κανάλια, οι επισκέπτες θα ζήσουν μια αξέχαστη διαδρομή οπως εζησα και εγω σε προσφατη επισκεψη μου και εφυγα με τις καλυτερες εντυπωσεις και τις αναμνησεις βαθια χαραγμενες στην μνημη μου.Θωμας Μεντης

    ΑπάντησηΔιαγραφή